Strävande att spridas!

Igår hade styrelsen för föreningen Balans Värmland årsmöte. Vi avtackade vår ordförande Hans-Erik Karlsson och välkomnade Lill Iwersen som ny ordförande.

Mycket annat avhandlades på vårt möte, men jag tänkte här lyfta fram en punkt som är viktig för att kunna nå hela Värmland.

I nuläget finns verksamheter i Kristinehamn. Sporadiskt görs försök att fånga medlemmar i sk caféträffar i Karlstad, dock finns såpass många föreningar kring psykisk ohälsa som är etablerade och kända vilket innebär att föreningen Balans har svårt att ge avtryck. Men vi fortsätter naturligtvis med aktiviteter. Sprid gärna vår existens! Däremot finns vi ofta med i samarbeten kring föreläsningar m.m. som görs av andra, t.ex NSPH, FPS och så vidare. Samarbete ser vi som viktigt!
Jag (ledamot i Balans) har även varit i Arvika och hälsat på en kvinna med utmattningssyndrom som vill träffa andra. Där finns även några som gått kurs och har bipolär sjukdom. Föreläsningar är också aktuella där. Nu gäller det att knyta ihop de olika kontakterna och försöka få till träffgrupper av olika slag m.m.
Lill har gett föreläsning i Storfors, hon har även varit i TV samt på radio och håller i årliga Mental Health Run. Att få igång verksamhet i Storfors är absolut möjlig, säger hon. T.ex anhörigträffar ses som en möjlig aktivitet inom ganska snar framtid.

Kristinehamn, Karlstad, Arvika och lilla Storfors med omnejd inklusive Filipstad är på väg att sättas på kartan för föreningen Balans.

Men… vi vill nå ut ännu längre! I ovan nämnda kommuner finns namn att skicka utskick till när vi ska ha olika aktivieter. Exempelvis så brukar jag skicka till psykiatriska öppenvården i Kristinehamn och vuxenhabliteringen. De brukar då lägga ut dessa i väntrummen eller sätta upp på anslagstavla. Jag kontaktar även biblioteket, Juhlinska huset m.m Detta är upparbetade kontakter och innebär inte något annat arbete för dem än att lägga ut dessa utskick. De ser det dessutom som ett positivt komplement till deras behandlingar.

Men Kristinehamn, Karlstad, Arvika, Storfors, Filipstad är endast några av de kommuner som Värmland består av…

Vet du vilka kontaktvägar som finns möjliga på andra orter än dessa, i Värmland? Hör av dig om du har möjlighet eller vet någon som har möjlighet att sprida information!

Skicka gärna mail: monica_anders68@hotmail.com

Ibland har jag inte möjlighet att svara direkt utan det kan dröja ett tag. Om du inte får kontakt utan tiden bara går, så hör av dig igen.

Hälsningar Monica Andersson

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s